Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Зелени коридори“ за имунизация срещу Covid-19 отвориха тази сутрин в две поликлиники в София - Диагностично-консултативните центрове "Софиямед-централа" и "Софиямед-Люлин".

Образуваха се опашки от желаещи да си поставят ваксина, а количествата препарати бяха ограничени.

Пред централното ДКЦ на "Софиямед" от ранна утрин се тълпяха десетки с надеждата да стигнат и за тях ваксините. Опашката набъбваше с всяка минута, но никой не си тръгваше и не се отказваше, въпреки че стана ясно, че ваксините са едва 150. Хората сами се организираха и си създадоха ред с номера.

Към обедните часове ситуацията ставаше все по-изнервена.

“От 8:00 (чакам). Аз съм номер 108, 106 и 107. Ще стоим тук, докато не ни имунизират“, разказа чакащ пред БНР.

„Казаха, че имат 150 ваксини  - първо бяха 120, после станаха 150. Най-напред като дойдоха, не знаеха сестрата и доктора. Ние си направихме организацията. Те ни я разбиха и казаха: "Спокойно". Изгониха ни и ето сега ние се саморазправяме. Тези, които са дошли първи, са дошли в 6:30 ч.“, допълниха други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

:(

преди 3 години

Въпрос на личен избор е за сега.По-късно ще влезе в имунизационния календар.Никой не може да каже на друг за момента какво да прави или да не прави.Но ако съм с ваксина искам да имам предимство пред лекаря, който ще ме лекува!И не само за това, тези без ваксина да се оправят както намерят, толкова им е акъла. Ей не съм вярвал, че има толкова неграмотни хора...В крайна сметка, дали си страстен пушач, дали си алкохолик, дали си ваксиниран, все е личен избор, ама после всеки търси лекарска помощ.

38

Анонимен

преди 3 години

Ами,ще седите инще чакате като всички. Или си мислите,че като сте се изтарикатили да дойдете пред Софиямед и ще сте нещо специално? Навсякъде в чужбина,за всичко се чака на опашки и никой не мрънка,нито предрежда. Обаче качественият материал в родината живее като в дивия запад и ако може да мине през главата на някой,ще го направи. Ей такива тиквеници останаха да живеят тук.

37

Анонимен

преди 3 години

Израел 9млн страна, ваксинирани с една ваксина 50% с две 35% от населението. България 7млн страна ваксинирани под 1% -България 253,183 заразени до сега с 10,413 смъртни случая -Израел 789,485 заразени до сега с 5,803 смъртни случаяАнтиваксарите са за освидетелстване.

fallback