Снимка: БГНЕС
fallback
Дете на 3 години и майка му пострадаха тежко, след като вчера бяха блъснати на пешеходна пътека в столичния кв. "Дружба". 76-годишен мъж е управлявал колата. Той е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, уточняват от bTV.
 
Майката и детето веднага са откарани в болница. Жената е настанена в болница "Св. Анна" и вече е стабилизирана, но състоянието й остава тежко - има черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрото. Детето вече е добре и е изписано от "Пирогов".
 
Жители на кв. "Дружба" разказват, че на въпросното място често стават катастрофи, понякога и със смъртни случаи.
Oще по темата
 
Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи смята, че съществуват няколко проблема. До пешеходната пътека има спирка на градския транспорт, която е прекалено близо. Така когато има превозно средство от градския транспорт видимостта към пешеходците е намалена. Самаа зебра не е повдигната, "ако беше надигната, нямаше да се стигне до този инцидент", уточни Тодоров.
 
"Трябва да се помисли за промяна при издаването на шофьорски книжки за хора в пенсионна възраст и те да имат 5-годишна давност, след което притежателите им да минават през медицински преглед, за да се установи дали могат да управляват МПС", каза още Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

гост

преди 3 години

Много лоша пешеходна пътека! Спре ли автобус влизат в насрещното и изпреварват като невиждат, че има пешеходци. Автобусната спирка просто трбва да е след пешеходната пътека, но явно гениите в общината не се сещат.

21

До 4 АнонимеН

преди 3 години

Много по-добре е тези на възраст до 30 години всяка година да преминават нов курс и изпит за шофьор. Може и всеки месец.

20

Анонимен

преди 3 години

Този Владимир Тодоров съм го запомнил с това, че едно смсилено предложение не е направил. Пенсионната възраст е много разтегливо понятие. Има едни дето се пенсионират на малко над 50 години, други на 60, на 63, на 65, на 67, а някои работят и до над 70 години. Възрастта не е критерии дали може или не може да шофира, а физическото им състояние. Никой няма да претрепе себе си или близките си, ако шофира, когато вече не може. Шофьор в "пенсионна възраст" е много по-малко опасен от някой до 30 годи

fallback