Снимка: Pixabey
fallback

Първият за тази година мобилен пункт за безвъзмездно събиране на опасни отпадъци, образувани от домакинствата, ще бъде в столичните райони "Нови Искър" и "Кремиковци".

В петък сутринта пунктът ще бъде разположен в Нови Искър на паркинга пред 31-ва поликлиника. Следобед ще се премести в квартал "Челопечене" на площада срещу кметството, съобщава Нова тв.

Ще се приемат живачни термометри, прекъсвачи, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, както и лекарства с изтекъл срок на годност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

popa ot razgrad

преди 3 години

живачните термометри мерят най-точно...

8

Д-р Исня

преди 3 години

Така като гледам на съседите им е по-удобно в градинката или в калните площи около блоковете. Там и без това арпаджик няма да се сади, живакът може да си попива до подпочвените води. А докато чакам да се появи мобилен пункт на 30 километра от мен, какво да правя с опасните отпадъци?

7

Илиева

преди 3 години

Не мога да пътувам до тези места, въпреки че са в София. Бъдете така добри да осигурите както нови, постоянни места, така и информация за тях. В противен случай всичко е напразно - вашата дейност е безсмислена, а опасните отпадъци ще станат още по-опасни.

fallback