Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 148 снегопочистващи машини са извършили обработки срещу заледяване във всички 24 района на Столична община.

Обработени са пътните платна, по които се движи обществения транспорт, основни улици в районите, частично вътрешно-квартални улици, както и общински пътища и Южната дъга на Софийския околовръстен път.

В парк "Витоша" са извършени снегопочистване и опесъчаване на пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове, предава БНР.

Започна почистването на пространствата при спирките на градския транспорт, както и подходите към метростанциите и пешеходните подлези.

Обработките срещу заледяване продължават в различни райони на града.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути. Екипи на Столичния инспекторат и на Аварийното звено правят обходи и следят работата на почистващите фирми.

Собствениците на търговски обекти са задължени да почистват прилежащите пространства към обектите, а шофьорите в София да излизат на пътя само с оборудвани за зимата автомобили, да шофират със съобразена скорост, припомнят от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ПроСоТо

преди 3 години

на мен ми хареса!..като нема сняг за почистване,требе да са имитира дейност "Против заледяване" въпреки,че температурите са над нулата....УРА! за фъндъчка-селската даскалица,издинала се до.."кметица" на "столицата на Р. България"!Колко ще ви струва това "гасене на угаснал пожалр",софиянци,не ви ли е интересно?

5

емигрант от 22 г

преди 3 години

Да ти п....на Москва. Тя е над 10 млн жители. Какво ми я сравняваш със София? Ама е тъй да си чешеш езикът. Ела в Мадрид бе т...р.50 машини и едва смогват да изчистят снега от 24часа.Все мърморите и все недоволни. Излез ти да чистиш....,***...болшевик.

4

Анонимен

преди 3 години

Бедна държавица толкова може. Завали ли сняг в Москва излизат между 12 000 и15 000 снегопочистващи машини.

fallback