fallback

Общ преглед
Нова атракция в парк Възраждане от днес.

Интерактивната изложба „Живите дракони – Зимна приказка“ вече приема посетители.

Над 20 уникални анимирани дракони от приказки, древни митове на Изтока и Запада, фентъзи книги, филми и видео игри са изложени в изградения магичен парк на открито.

Гостите не само могат да видят, със собствениете си очи как са изглеждали известните митични чудовища, но и да оценят гигантските им размери - височината на фигурите варира от два до осем метра.

Всички дракони ръмжат, движат и издават специфични „драконови“ звуци. В същото време всеки от тях има свой собствен глас, начин на поведение и дори характер. Това е първата по рода си изложба на анимирани дракони, представяна някога в България, съобщиха организаторите.

За София подобен вид фентъзи парк е напълно нова форма на развлечение. През изминалите две години изложбата гостува в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

„Живите дракони – Зимна приказка“ включва загадъчните и добродушни дракони на Япония, празничните дракони от Китай и страховитите дракони от източните и западноевропейските традиции.

Всички фигури и информационни панели предоставят подробно обяснение на посетителите за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо драконите са толкова популярни.

В тематичния парк децата ще могат да "обяздят" няколко от експонатите, да скачат на батут или да изслушат любопитни истории за дракони, "разказани" от вълшебните дървета.

Билети се продават на място на цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.), и 15 лв. за възрастни. Организаторите са предвидили и възможност за закупуване на семеен билет. Децата под 2 г. влизат безплатно. Предвид епидемиологичните мерки в страната, организаторите предупреждават, че броят на посетителите, допускани едновременно, ще бъде ограничен.

Магичният парк ще бъде отворен всеки ден (от понеделник до неделя) от 10:00 ч. до 20:00 ч. Изложбата ще остане в града до 15 март 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

българин

преди 3 години

Китаец вече и на снимка не искам да видя.И то още отпреди пандемията.Всичко което произвеждат е с отвратително качество.Искам съюзът на потребителите да предложи стандарт всяка една стока да има ясен и добре четим надпис къде е направено всичко което купуваме. За да не купуваме нищо китайско.Китайците вече ни се качиха на главите и начина да се отървем от тях е да не купуваме нищо китайско.За предпочитане българско,европейско,руско,може тайванско,тайландско,малайзийско,корейско но не и китайско.

22

Анонимен

преди 3 години

Дано да им се падне руски вирус.Столичнии,Смирнофф или друг подобен.По лесно се изкарва-няколко часа главоболие и преминава.

21

Само питам

преди 3 години

Догодина според китайския календар какъв вирус се пада?

fallback