fallback

Общ преглед
Преспапие, пълно с мръсен въздух от София, е специалният коледен подарък за кмета на столицата Йорданка Фандъкова, подготвен от „Грийнпийс“ – България.
Oще по темата


Представители на организацията отидоха днес пред сградата на общината на „Московска“ 33, за да й го връчат.

Те носиха и подписаните от гражданите искания за по-добър въздух в София. Тези искания са съсредоточени в 7 конкретни решения, които биха осигурили траен ефект върху качеството на въздуха в столицата. По този начин от организацията заявяват, че не трябва да виждаме въздуха, който дишаме и че е време за промяна.

Ситуацията в София е проблем за здравето на хората в града, който не се взима достатъчно сериозно предвид от Столичната община. Планираните до момента мерки предвиждат влизане в нормите за качество на въздуха едва след повече от пет години, през 2026 г. Това неглижиране много ясно се доказва от факта, че столицата ни е бил градът с най-мръсен въздух в цял свят на 28 ноември, а доста често е в топ 5 на тази негативна класация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ром че

преди 3 години

Дреме ми за въздуха виВ Модерното си горим дрехи, дограми, и ***. Някаква инспекторка ни пише актове, а ние ги къса е, защото гласуваме за Бойко. Така Гешев ни пази, а вие си правете подаръци и дишайте дълбоко.Аре лека нощ.

22

Чист въздух

преди 3 години

Дреме й на Фандъкова,Тя работи за определени хора и техните интереси. Интересно е какво са и предложили от гринпис?Сега ще вдигне данъците на старите автомобили?Ще закупи елекртробуси за 40-50 милиона?А реално трябва да:Премахне гетата Модерно предградие, Филоповци и Факултета.Да въведе данък на автомобилите за изминати километриДа направи паркинги, за да не се паркира в кал.Да контролира строителството и своеволията в него. Ама не

21

Анонимен

преди 3 години

няма друга държава в европа където да си режат горите и да ги горят зимата в печките, само в републиката на чалгата и племето с мания за величие, най- великите европейци били хаха

fallback