Снимка: БГНЕС
fallback

Снимка на току що заклано агне, закачено на оградата на игрище в столичния кв. "Мусагеница", предизвика вълна от възмущение и коментари в социалните мрежи. Убитото животно било окачено на метри от прозорците на два жилищни блока. Според очевидци "жертвоприношението" е станало пред очите на многобройна публика, излязла по терасите на близките сгради.

"Предполагам, че много хора са видели това действие. Явно човекът си е заклал агне за Заговезни", обясни очевидец пред Нова тв. "Или шиле или агне беше, но явно ще заговява човекът", допълни още той.

"Подобни дейности не трябва да се случват на публични места, на метри от детска градина. В социалните мрежи има стотици коментари по темата, но няма нито един подаден сигнал в общината или на 112", коментира зам.-кметът на Район "Студентски" Искрен Арабаджиев.

Арабаджиев апелира гражданите да сигнализират за нередности, дори това да е в извън работно време или в почивен ден. По думите му, ако имало сигнал, органите на реда щели веднага да разтурят "ритуала".

Подобни "жертвоприношения" оказва се не са рядкост в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Анонимен

преди 3 години

мaнго и лайм

147

Анонимен

преди 3 години

имал е нужда от месо,избрал е да е прясно,предполагам агнето не е било домашен любимец,като кучетата.Значи всичко е ок,в магазина да не продават месо от живи животни,и тях ги колят.Да,не е леко за гледане и затова да не гледа,който се шашка(макар повечето,точно затова зяпат).Впрочем ако касапа е виетнамец и кучето попада сред животните за манджа.Ами ако агнето е било домашен любимец,е тука вече не зная,какъв е казуса,много сложно става,значи за манджа може да се убива,за друго не

146

Анонимен

преди 3 години

До преди 30 години редовно си колеха агнета и овци пред блоковете и на никого не му правеше впечатление. Използваха прътите за тупане на килими за окачване на животните за по-лесно дране. В Европа това трябва да става тайно, а вероятно след няколко години ще бъде криминализирано като деяние.

fallback