Снимка: БГНЕС
fallback

Двамата полицаи, които пострадаха при опит за спиране на кола за рутинна проверка в София, са в сравнително добро състояние и няма да остават за лечение в болницата, съобщиха от ВМА.

Както Dnes.bg съобщи, кола, управлявана от криминално проявен, е блъснала униформени служители на МВР в опит да избяга от полицейска проверка. За случая потвърди вътрешният министър Христо Терзийски.

Oще по темата
Инцидентът се е разиграл днес на столичния булевард "Рожен", когато полицейски патрул спира за рутинна проверка автомобил. Вместо да се подчини, водачът прави опит да осуети проверката и да избяга от мястото.

В резултат на това той блъска служебния автомобил, блъска и един от служителите на екипа от Второ районно. В крайна сметка полицай произвежда изстрел, с който беглецът е уцелен и заловен.

От ВМА уточняват, че след инцидента във Военномедицинска академия (ВМА) са докарани двама служители на МВР.

Направените прегледи и консултации с различни специалисти са установили контузни рани и при двамата пациенти, които не налагат тяхното настаняване на болнично лечение.

В резултат на това полицаите са освободени са за домашно лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

До адв.СмоленскиНе само се прави опит да се прикрия стрелбата по бягащ човек на месо, но тук има и друго нещо : единият от полицаиите е много вероятно да е извадил зареден или да е заредил пистолет и той може би не е блъснат, а направо е открил огън. Нека министърът демонстрира как буквално за 2-3 секунди блъснат полцай ще открие огън. Обяснението на г-н министъра е за наивници...

9

Анонимен

преди 3 години

Не за пръв път у нас полицай стреля по някого който бяга от него Може да стреля само ако има опасност за живота му Не може да стреляш по някой за да го заловиш Нашите неадекватни полицаи не могат да го проумеят това Ако си вземе добър адвокат беглеца може да вкара полицая в затвора за такова нещо

8

хххх

преди 3 години

Браво, да наградят куката! Най накрая полицай да си свърши работата. Сега криминално проявения би трябвало да получи едни 15-20 години ефективно за опит за убийство на длъжностно лице

fallback