Снимка: БГНЕС

Двата лифта "Витошко лале" 1 и 2 ще са отворени през целия летен сезон 2024 и ще обслужват туристи, колоездачи и парапланеристи. Това ще са и единствените работещи лифтове на Витоша, след като преди седмици бе обявено спирането на Симеоновския лифт.

Символичен старт на сезона ще бъде даден с детски празник на 1 юни, а децата до 14 години ще ползват лифтовете безплатно, но задължително трябва да имат придружител. С двата лифта и после около 20 минутна разходка, младите планинари и семействата им могат да достигнат до най-високата точка на Витоша – Черни връх.

По случай Деня на детето от 10:00 ч. на долната станция на „Витошко лале“ 1 часа е подготвена развлекателна програма за децата, включваща търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки ще може да се включи свободно през целия ден.

Всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, от 9:00 до 16:30 часа, туристи и колоездачи ще могат да се придвижват с двата лифта и с тях да достигат до изходните точки на множество пешеходни и вело маршрути из цялата планина. Ще бъде отворено и трасето за спускане „Лалето“, което ще предложи много адреналин за по-напредналите планински колоездачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase