Снимка: БГНЕС
fallback
Центъра за градска мобилност продължава да извършва проверки за носене на маски в градския транспорт. Инспекциите се извършват съвместно с общинска полиция, предаде bTV.
 
"Над 60 акта са издадени за последните три месеца по закона за здравето за неносене на маски в публичния транспорт", коментира зиректорът на ЦГМ Димитър Дилчев. Според него пътниците са станали по-редовни и по-съзнателни.
 
"Призовавам да носят маски или шалове, да се пазим взаимно, да имам търпение, докато премине пандемията", допълни още Дилчев.
 
"Реверанс има от страна на проверяващите към хора, които имат маски, но не ги носят както трялва, но с увеличението на броя на заразените толерантността ще намалява", каза директорът на ЦГМ.
 
Проверки се извършват непрекъснато. Всеки ден по пет или шест спирки са определени като места от проверяващите. Това ще продължи, докато не отмине пандемията. "Автобусът се задържа за една минута, докато премине инспекцията, така не се забяват разписанията на превозните средства", обясни Дилчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 3 години

В градският транспорт нс София всички са с маски, вкл. и в метрото. Без маски са само избирателите не ГЕРБ.

57

Анонимен

преди 3 години

Като сте с маска вирусите не я ли заобикалят.

56

мхм

преди 3 години

Аз пътувам почти всеки ден с метрото. От последните 3 месеца, само 1 път ме е проверявала контрола. В метрото 90% нямат маски. Столична община прибира милиони за да следи за контрола..

fallback