Снимка: БГНЕС
fallback

Тази година в яслите ще има чувствителен недостиг на места в яслите. Има сериозна подкрепа от правителството, благодарение на това в рамките на няколко години ще има необходимия брой. Това каза зам.-кметът на София по култура, образование и спорт доц. Тодор Чобанов в ефира на bTV. 

Той отбеляза, че през 2018 г. е отчетено рязко намаляване в броя на необхванатите в детските градини деца. 

 
Според него проблемът се е задълбочил заради демографията, миграцията и рязкото намаляване на броя на децата в групи. 
 
"В момента Столична община е в строителство на 14 обекта, 16 са в процес на подготовка. Държавата отпусна 65 млн. лв., което е безпрецедентно по своите мащаби въздействие за създаване на повече места в детските заведения", обясни той. 
 
По въпроса за събарянето на хотел "Рила" в центъра на София Чобанов каза: 
 
"Ще направим всичко възможно хотел "Рила" да не бъде разрушен и да не бъдат изграждани нови агресивни обеми в историческия център на столицата", обясни той. 
 
"Инвестиционното намерение само по себе си трябва да се насърчава от обществото, но то трябва да се подчинява на законите и правилата", каза Чобанов. Той е на мнение, че в случая с хотел "Рила" има особени правила и специфични изисквания, които трябва да се спазят. 
 
Чобанов смята изграждането на хотела през 60-те години на 20-ти в. за грешка. Той подчерта, че в подземните нива има съхранена сграда, която се счита, че е от епохата на император Константин Велики. Чобанов допълни, че благодарение на това хотелът е изолиран и малко софиянци са посещавали мястото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

"Столичани в повече" да си пратят отрочетата по родните места, където детските градини са празни, а и те самите да земат по една лопата и в градината, че от мякащи сервитьори и продавачи ми писнА.

19

Анонимен

преди 3 години

Детето навърши 5 и не е ходило на детска защото не го приемат а баба му го гледа!Тоя толуп да вземе да се скрие някъде

18

джави

преди 3 години

Какъв е тоя зор за ясла-възпитавайте си ги вкъщи поне до 4-5

fallback