Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На седмия ден от протеста срещу правителството, сред хилядите хора на площада един мъж отбеляза рождения си ден така, че да го помни завинаги. Старозагорецът Константин Петков отпразнува 26-ата си годишнина на жълтите павета в София, сред одобрителните възгласи на множеството протестиращи.
Oще по темата


Разказва, че усещането да празнуваш на площада между Министерския съвет и президентството  е странно, но ще му остави ярък спомен.

След 7 години живот извън пределите на страната, Константин решава да се върне в България. А до идеята да празнува на площада го води желанието за промяна.

"Живях 7 години в САЩ, в Ню Йорк, и преди 7-8 месеца се прибрах и не мога да опиша колко ми е по-хубаво. Искам да живея в България, искам да градя живот, кариера, искам да помагам на България да се развива. Полицейщината, корупцията, фактът, че докато някои гладуват, там се паркират най-лъскавите коли – това е притеснително, неприятно и лошо за мен", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Но има и хубави неща, а сред тях без съмнение е начинът, по който той отпразнува 26-ия си рожден ден - на площада с хиляди хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Георги

преди 3 години

Здравей, в България наистина е хубаво и спокойно. Безработни са в повечето случай хора, на които не им се работи. Дали гладуваме ще ти отговоря с това, че повечето българи ходят вече на море в Гърция и си плащат тестове за COVID-19 по 100 лв. на човек. Жалко е, че не можем да оценим това, което имаме и сме тръгнали да протестираме. Сами ще срутем това, което сме градили с години. Причина са политическите амбиции на хора от БСП, на които въобще не им пука за България. Корупцията е сред тях.

14

ББ

преди 3 години

Константине бъди жив и здрав,пожелавам ти да живееш щастлив в една Нова България...Справедлива и Просперираща...можем да я направим,от нас зависи..бъди здрав и Обичай България

13

до 9

преди 3 години

като му е хубаво, защо протестира?

fallback