Снимка: Pixabay
След като беше направено масово тестване на членове на БСП за коронавирус, четирима души дадоха положителен резултат. Вече седмица общинският съветник Николай Николов е поставен под карантина в дома си. Той си е направил повторно изследване по своя инициатива, а резултатът му е отрицателен. 
 
В ефира на bTV той каза, че се чувства добре и няма никакви симптоми. Общинският съветник сподели, че се съмнява в положителните проби. Той разказа, че РЗИ са му направили PCR тест на 22 юни, а само ден по-късно здравен инспектор се е свързал с него и му е съобщил резултата. 
 
"Инспекторът ми каза, че до два дни ще дойде екип да ми направи втори тест, за да се потвърди първия тест. На 12-ия ден, който се пада днес, трябва да ви направят трети тест. Ако е отрицателен се маха карантината. Аз, обаче, получих само едно телефонно обаждане, нямам документ от РЗИ за положителна проба", обясни общинският съветник. 
 
Николов разказа, че след като от РЗИ са му направили втори тест, той сам решил да си направи допълнителен тест в частна лаборатория. Това става четири дни след първоначалния тест. Той допълни, че на колегата му от БСП Николай Цонков е взета втора проба и тя е потвърдила резултата му от първия тест. "Може би, трябва да си депутат, за да ти направят втори тест", каза общинският съветник. 
 
"Първата проба ми беше взета само от гърлото, а втората - и от гърлото, и от носа. За мен е по-логично втората да даде по-правилния резултат. 120 лв. ми струваше теста, 30 лв., за да дойдат лаборанти в дома ми и 5 лв. административна такса. Понеже много хора ми се оплакват, че са в същата ситуация, представете си едно семейство - това са 640 лв., ако имат съмнения", уточни Николов. 
 
Той заяви, че може да прави разлика между заразен и болен. "Чух и обратната теза - човек, който няма симптоми, няма как да е заразен. Тезите са различни и се бият. В гимназията съм имал астматични пристъпи и напълно сериозно приемам заболяването, защото белите дробове са моето слабо място", каза още Николов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase