Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес екипи на Столичната община ще направят обучение за организацията на движението в парковете за родители и малки деца, в случай, че получат разрешение от Националния оперативен щаб за отварянето им.

Днес в парковете в София няма да бъдат допускани хора, предупреди кметът Йорданка Фандъкова.

Още по темата

"Семействата с деца за мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. И малките деца - за тях е и полезно да са навън известно време. Децата с проблеми, хиперактивните деца, които родителите едвам ги удържат вкъщи - това да могат да разходят децата си също е важно“,  каза столичният кмет, както и уточни, че ако парковете отворят, децата ще могат да бъдат извеждани в определени часове.

Необходими са ясни правила за разходка като еднопосочно движение по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, каза още Йорданка Фандъкова.

Ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски изрази надежда, че може да бъдат отворени парковете за разходка на деца с родители при спазване на съответните изисквания.

Националният оперативен щаб ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение на паркове

"В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете", каза на ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase