fallback

Общ преглед
Полицията и РЗИ “София“ блокират стоков базар “Илиянци“.

Акцията започна рано тази сутрин.

Oще по темата
В района има полиция и жандармерия.

Входовете към борсите са блокирани, всеки искащ да влезе се проверява.

По информация на БНР акцията е съвместна с Агенция “Митници“ и НАП и ще проверява възможни източници на зараза в района.


Главният прокурор Иван Гешев изиска вчера от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев информация за здравния контрол на базар "Илиянци" във връзка с коронавируса.

Поводът за разпореждането на Гешев са изнесените от Националния оперативен щаб сведения, че източник на заболяването на двамата пациенти в "Пирогов"у единият от който почина вчера, с положителни проби, може да е пребивавал в района на стоков базар "Илиянци".

Съобразно актуалната обстановка и с оглед защитата на държавния и обществен интерес, ВАП изисква информация от министъра на здравеопазването и относно условията и реда за упражняване на държавен здравен контрол с цел незабавно спиране експлоатацията на визирания обект или на част от него, когато е налице непосредствена опасност за живота и здравето на хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Стамат

преди 4 години

Войната не е между САЩ и Россия.Войната е между хората и управниците (слуги на сатаната)!

89

Въпрос

преди 4 години

Все пак не се ли обръща внимание и на факта, че жената е участвала и на няколко конгреси в чужбина? Оттам може също да се прихване зараза. А тя е била в по-тежко състояние от мъжа си, имала е и прекарани болести и понжен имунитет. И защо мълчат по тази смърт имунолозите и пулмолозите? Все пак проф. Мутафчийски е хирург.

88

Анонимен

преди 4 години

Сега какво дране ще падне.Требе пари за маски.Само органите да не ги хване короната,че замина "хазната".

fallback