fallback

 

Общ преглед

Първият трамвай от верижната катастрофа в София е аварирал, а загиналото момче е слязло от него. Останалите три са се ударили в него. Така е станал ефектът на доминото, каза Иво Василев, заместник-директор на "Столичен електротранспорт".

Засега не е ясно поради каква техническа повреда е аварирал първият трамвай.

Загиналото момче се е возило в една мотрисите. То слязло на спирка и според очевидци е чатело на мобилния си телефон, когато е било блъснато.

Oще по темата

Първоначално беше съобщено, че момчето е било ударено, докато пресичало трамвайната линия.

То не е идентифицирано, тъй като не е носело документи в себе си, пише „24 часа“.

Неспазване на дистанция е вероятната причина за сблъсъка между четирите трамвая в квартал „Дружба“ в София,  каза още инж. Иво Василев.

„Една трамвайна мотриса не е видяла спрените пред нея трамваи, които изчакват оправянето на малък технически проблем на един от трамваите. Имат малка нарушена видимост, но достатъчно добра, ако се кара нормално и се пази съответната дистанция, за да може да се реагира. Този трамвай не е спрял навреме и се е ударил в предишния преди него спрял трамвай“, каза инж. Василев, цитиран от БНР.

Катастрофата е станала на ул. „Искърско шосе“ минути преди 12.00 часа.

При тежкия инцидент е загинало момчето, попаднало между втората и третата мотриса.

Около 10 души са пострадали с различна степен на наранявания. Шестима от пострадалите са приети в спешното отделение на Университетска болница „Св. Анна“. Петте жени и един мъж са на възраст от 29 г. до 71 г.

Сред тях е ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата.  Другите пациенти са предимно с гръдни травми, съобщиха от лечебното заведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 4 години

Така става когато на ватман му се допикае на последна спирка! Бог да прости момчето!

43

?? Хм!

преди 4 години

До Бахуро - И едните и другите баклуци трябва да бъдат почистени.То, това е тръгнало полека-лека, но чудно е какво ще остане след почистването!

42

иво

преди 4 години

До българинне е точно прав, има чупка, точно срещу сграда 1 на търговски център европа, но все пак е странно

fallback