Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От вчера стартира новият отоплителен сезон. В началото на седмицата започна общо включване на отоплението в столицата. Въпреки топлото време, условия за пускане има, заяви говорителят на ''Топлофикация-София'' Елизабет Павлова пред Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Условията за старт на отоплителния сезон са три последнователни дни със средна температура под 12 градуса и прогноза за захлаждане. От вчера парното се пуска поетапно - първо в детски градини, болници и училища, а след това и в жилищните и стопански сгради.

От "Топлофикация-София" напомнят, че вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени сега и то на максимална степен. Освен това, ползвателите на парно трябва да проверят дисплеите на топломерите си и ако констатират неработещ дисплей, да сигнализират веднага.
 
Ако по някаква причина в конкретна сграда има нужда от отлагане на включването, трябва да се подаде заявление за това, каза още Павлова за зрителите на "България сутрин".

"Освен това, ако някъде се прави ремонт, ние също трябва да бъдем информирани, за да не направим наводнение. И нека домоуправителят да погледне дали е запълнена сградната инсталация", допълни говорителят на ''Топлофикация-София''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Роки

преди 4 години

Аз съм с 20 санта изолация и слънчеви колектори на покрива. Голяма инвестиция, но си струва. Топла вода на корем, радиаторите винаги са топли. И в най-големия мраз миналата зима всичките ми стаи бяха на 26-28 градуса. безплатно почти, защото вечер помага ел. нагревател 12кв за около 2 часа в най-лошия случай което прави под 100 кинта в най-лошите месеци. В преходните е около 50-60 кинта. Кеф. Две спални, два коридора, баня, тоалет, всекидневна и кухня. Изолацията е много важна.

55

Анонимен

преди 4 години

Да, директно са го рекнали - отворете си вентила на макс и мълчете!

54

Anonimen

преди 4 години

При тези температури за какви винтили говорите или нямате търпение да почвате жътвата монополисти

fallback