Снимка: Pixabay

3 800 са абонатите на Топлофикация в Разград, а в града има една-единствена каса. Често обаче недоволни от високите си сметки за парно клиенти решават да се издължат на дружеството с жълти стотинки. За да не се губи време при броенето се стига до решението за купуването на машина, която да улесни работата на служителите.

"Наложи се купуването на тази машина, за да е по-лесно за нашата обработка на плащанията от клиенти. В случая тя ни помага да смятаме по-бързо плащанията от клиенти с монети", обясни пред БНТ Полина Георгиева, служител на "Топлофикация - Разград"

За по-малко от минута машината преброява 100 лв. на монети от различен номинал. Така тя помага на касиерките при срещи с клиенти като Филип Филипов. Той решава да плаща само със стотинки, след като частен съдебен изпълнител изисква от неговия тъст над 4 хил. лв. дълг за отопление в апартамент с отдавна изключени и дори премахнати радиатори.

Филип Филипов не е бил уведомен по никакъв начин, че е имало някакво дело, в което е осъден, се оказва пред свършен факт, че трябва да се плаща.

Той е категоричен, че новата придобивка на "Топлофикация" няма да го откаже да плаща с монети и преди дни се появил пред касата с 40 килограма по 1 и 2 стотинки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase