Снимка: Bulgaria ON AIR

От вчера стартира новият отоплителен сезон. В началото на седмицата започна общо включване на отоплението в столицата. Въпреки топлото време, условия за пускане има, заяви говорителят на ''Топлофикация-София'' Елизабет Павлова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Условията за старт на отоплителния сезон са три последнователни дни със средна температура под 12 градуса и прогноза за захлаждане. От вчера парното се пуска поетапно - първо в детски градини, болници и училища, а след това и в жилищните и стопански сгради.

От "Топлофикация-София" напомнят, че вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени сега и то на максимална степен. Освен това, ползвателите на парно трябва да проверят дисплеите на топломерите си и ако констатират неработещ дисплей, да сигнализират веднага.
 
Ако по някаква причина в конкретна сграда има нужда от отлагане на включването, трябва да се подаде заявление за това, каза още Павлова за зрителите на "България сутрин".

"Освен това, ако някъде се прави ремонт, ние също трябва да бъдем информирани, за да не направим наводнение. И нека домоуправителят да погледне дали е запълнена сградната инсталация", допълни говорителят на ''Топлофикация-София''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase