Снимка: BulFoto архив
fallback

Специализиран екип от Сухопътните войски ще обезвреди невзривен боеприпас, открит във вилна зона „Киноцентъра“, кв. „Бояна“, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Oще по темата

Специализиран екип от 78-и батальон за осигуряване – Горна Баня от състава на Сухопътните войски, беше задействан в 16.15 ч. днес по сигнал за намерен корозирал снаряд, открит при изкопни дейности във вилната зона „Киноцентъра“, кв. „Бояна“, гр. София. При първоначалния оглед е установено, че това е 50 мм осколъчна мина с взривател, силно корозирала и без видима маркировка. Военнослужещите, ръководени от капитан Петър Трайков, ще извършат изземване, транспортиране и последващо унищожаване на открития боеприпас.

Специализираният екип действа на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Представяте ли си - некакъф човечец си купил имотец за без пари от некой собственик, дето е на карамфилчета. И взел да копае и си намерил бомбичка в дворчето си. Мъка, както е казал Куелио! Тоя кой беше?....

6

Анонимен

преди 4 години

Бега бе!

5

ДВ иБ ВГЗ

преди 4 години

Мисля, че трябва да се благодари на англичаните, които са ни бомбардирали и избивали в София бабички... (как да не се сетя за родителките Им... ) за неизбухналите снаряди из София. Е те са английско производство - навярно са ги нагласили да избухнат към днешна дата. Боже,.. пак се сетих за родителките им.. И за нек'фа дето им се брои "кралица" Вероятно щото крадат дзверски..., Или щото са Крали като наш'те простаци и простакеши.

fallback