Общ преглед
За цялостното развитие на столицата ще се бори Борис Бонев, който е независимият кандидат за кмет на гражданската организация "Спаси София".

Програмата му за развитие на града е представена на 300 страници и е наречена "План за София".

Още по темата

Зад кандидатурата са застанали над 7000 столичани, а инициативеният комитет днес внесе документите за регистрацията му.

"Спаси София" издигна и независим общински съветник - Гергин Борисов.

Бонев коментира, че е важно софиянци да се запознаят с идеите му и приоритетите доста преди вота на 27 октомври.

"София не е само бул. "Витоша", защото много голяма част от хората живеят по кварталите. Докато ние се занимаваме с 2-3 улици, като "Витоша" и "Граф Игнатиев", ремонтираме по 100 пъти, ремонт на ремонта, контрол на контрола, има квартали, които от 30-40 години не са виждали инвестиция", каза той.

Така че според активистите от "Спаси София" е крайно време е да се премести фокусът на строителството от крайните южни квартали на София в посока север.

"Тук идва нашата идея за нов квартал на София, наречен "Нова София". Той ще е разположен над квартал "Враждебна" на общински терен. Общината ще изгради цялата инфраструктура", обясни той.

Според него много от кандидатите за кмет от ляво и дясно са прочели техният план за София и "грабят с пълни шепи идеи и концепции".

Бонев обаче смята, че по-важният въпрос от този кой ще спечели изборите за кмет е каква ще е конфигурацията в Общинския съвет.

"Щом всички кандидати застават зад едни и същи приоритети, то тогава нямам никакво търпение как след началото на новия Общински съвет тези същите хора, за които това бяха приоритети, няма да ги гласуват, когато ние ги предлагаме и се борим за тях. Тук ще си проличи кой е популист, кой лъжец и кой от години мисли за София", заяви Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар