Общ преглед

Активисти от "Спаси София" внесоха в Софийска градска прокуратура нов сигнал, свързан с ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Според организацията съществуват съмнения за извършени сериозни нередности, касаещи срока на изпълнението на обекта и качеството на извършената работа.

Още по темата
От "Спаси София" показаха документи, удостоверяващи, че строителят е получил 86 дни призната отсрочка за изграждането на ул. Граф Игнатиев. През този период строителният надзор и Столичната община, в качеството си на възложител, са одобрили съставянето на Акт 10 за спиране на строителството поради “лоши метеорологични условия” и “интензивни валежи” и обектът би трябвало да е замразен.

Според активистите от организацията обаче справка на НИМХ за тези периоди показва, че съществени валежи или отрицателни температури е имало през едва от половината от одобрените дни. 

Настилката край релсите нагоре, нова глоба за ремонта на "Графа"!

"Традиционно през летните месеци по-голямата част от валежите са краткотрайни и често са в края на работния ден или в тъмната част на денонощието, когато не се извършват строителни дейности. НИМХ разполага с данни и за почасовите валежи, от които може да бъде установено, че не са налице валежи през целия ден. Логично е да се очаква, че строителните дейности не е трябвало да бъдат спрени за целия ден", аргументира се Светлозар Алексиев от организацията.

Активистите подават сигнал до Прокуратурата и за незаконно строителство на обекта в дни с издаден акт за спиране на строителство. Те обясняват, че Акт 10 означава замразяване на строителната площадка и издаването му забранява извършването на каквито и да е строителни дейности на обекта. От Спаси София обаче констатират чрез снимков материал, че в дните с издаден Акт 10, строителството по Графа продължава.

"Това е незаконно строителство, за което надзорът и Столичната община като възложител, е трябвало да реагират и да прекратят. Недопустимо е от една страна да се твърди, че лошото време не позволява работа на обекта, а от друга, строителството да продължава", допълни Борис Бонев от Спаси София.

Затова от "Спаси София" отбелязват, че очакват проверка на всички факти и обстоятелства от страна на Прокуратурата.

Коментари Напиши коментар

41

смг

преди 6 дни

До Лисан
да бе , тая пак ще е избрана, питай професора.даже ве4е е избрана.

40

баси

преди 6 дни

Браво на Спаси София! какво друго да се каже срещу банкявския /сикаджийски тоталитаризъм! Но хора и пак не гласувайте! Да не вземете да се объркате! платете си данъците и не гласувайте, задължително!
Всяко търпение се изчерпва , само не и българското, то е вечно!
затова и ни освободиха навремето , щото не ставаме за нищо затова.

39

Waffen SS

преди 6 дни

Прословутия ремонт на Графа е еманация на корупцията,високите неоправдани разходи и партийната обвързаност.За сетен път столична община и ГЕРБ,нагло демонстрираха,че само за каквото не са се захванали ,само тогава не са се провалили.Ремонта е една брънка от веригите от провали по строежите на магистралите ,дупките,които зейваха още при първите преминали автомобили,протеклите метро-станции,,разбититеи и продънени свежо ремонтирани улици в София.Както се казва и след провала ,пак провал=