Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Продължават протестите на медицинските сестри. Вчера те разпънаха палатков лагер пред входа на Народното събрание и се заканиха да останат там, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Oще по темата

Те настояват за достойно заплащане и увеличаване на парите за извънреден труд.

През целия вчерашен ден съсловието раздаваше листовки на гражданите и на депутатите. Питаха ги знаят ли какво представлява работата в интензивно отделение и докога нощният труд ще е нископлатен.

От Министерство на здравеопазването напомниха, че са отпуснати и дадени на болниците допълнителни пари, а заплатите са в компетенциите на директорите им.

Сестрите обаче отговориха, че обещаните 950 лева засега са факт само в центровете за спешна помощ, а увеличенията на заплатите са били символични, предаде bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ДО НАГЛИТЕ №12 И 14

преди 4 години

Къде по- точно да напуснат, като политиката навсякъде, където има сестри е такава? И да си биеш камшика за чужбина не е толкова лесно. Не всеки има това намерение- семейство, болни, стари хора, имоти. Учил си, имаш умения- протестираш. Ако отидеш в друга болница е същото.

13

Ха-ха

преди 4 години

Корнела как не се е тръшнала още в палатката на мед. сестрите

12

Анонимен

преди 4 години

Когато нещо ме обижда,боли, задушава ,имам конфликти с лекари, работя много но получавам заплата колкото да съществувам тръшвам вратата и си тръгвам завинаги от болницата.

fallback