Снимка: архив, Булфото
fallback

Електрическите тротинетки нямат право да се движат по пътищата в София. Това съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" в столицата комисар Любомир Костадинов. Той обясни, че пътните полицаи ще санкционират водачите.

Oще по темата

"Всички тези новоизлезли електромоторчета, моторетки, тротинетки, както ги казват, нямат право по закон да се движат по пътищата. Има доста инциденти с тях. Тези, които ги управляват, съответно се водят, че управляват нерегистрирано моторно превозно средство“, каза комисар Любомир Костадинов.

Той апелира към водачите да са много внимателни. Все пак комисар Костадинов предпочете да не коментира дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите.

Костадинов уточни, че в момента Пътна полиция е засилила вниманието си към поведението на мотористите и само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор, нарушаване на правилата имало от 30 водачи.

Причината за тази акция е инцидента от преди ден, когато мъж и жена, родители на три деца, загинаха при тежко ПТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Александър

преди 4 години

До Митьо BMW X 6Докато не слезеш и да те набие някой с тротинетка да видиш смях :D

87

Анонимен

преди 4 години

do 86а си кривнал, ти е почупил ръкатаако удари дете, ще му счупи главатаима такива случаи с колоездачи, ама никой нищо не прави,явно детския живот не струва много на нашата територия

86

спонсор на МВР

преди 4 години

Пешеходните зони са забранени за тях. Ако има изключения, могат да карат по тротоара само със скоростта на пешеходците. Както е в Германия.

fallback