88

Александър

преди 4 години

До Митьо BMW X 6Докато не слезеш и да те набие някой с тротинетка да видиш смях :D

87

Анонимен

преди 4 години

do 86а си кривнал, ти е почупил ръкатаако удари дете, ще му счупи главатаима такива случаи с колоездачи, ама никой нищо не прави,явно детския живот не струва много на нашата територия

86

спонсор на МВР

преди 4 години

Пешеходните зони са забранени за тях. Ако има изключения, могат да карат по тротоара само със скоростта на пешеходците. Както е в Германия.

85

спонсор на МВР

преди 4 години

Трябва да имат регистрация, защото това е МПС. Да плащат данъци и винетки и такси за паркиране. Да имат шофьорски книжки и застраховки. Да минават на годишен технически преглед. Да имат предно и задно осветление и да карат на къси светлини и през деня. При нарушения, включително без каска и за говорене по телефона и слушане на музика със слушалки, по време на движение, да бъдат глобявани и да им се отнемат шофьорските книжки. Както е в Германия и в Щатите.

84

Анонимен

преди 4 години

Край.Бензанджийниците ФАЛИРАХА :)Пак измислиха поредния РЕКЕТ !

83

Анонимен

преди 4 години

Опасно е човеци с 25 км/ч да фучат по тротоарите. Онзи ден един профуча така покрай мен, ами ако бях кривнал за момент?

82

Анонимен

преди 4 години

България - тъмна пещерна държава:Против ЮберПротив ел.тротинеткиПротив сурогатното майчинствоПротив вятърна и слънчева енерго системаПротив екологичния жп транспорт за сметка на автомобилния

81

Анонимен

преди 4 години

Тортинетката е супер. Карам я вече от половин година. Обаче наистина е опасно с нея. Нестабилна е. Карам от 25 години велосипед в София (и автомобил от 17), но тротинетката е по-опасна от велосипеда. Лесно се губи равновесие и стабилност дори от малки неравности. По платното по-става като велосипед да се кара, обаче една шахта да не видиш и с тези малки гуми си по очи. По тротоара шашкам пешеходците и пак е кофти. Като цяло няма добро решение. В Германия са плъзнали навсякъде между другото.

80

Анонимен

преди 4 години

Катаджиите на лов за тротинетки - яко.Много ми е интересно някой ако се появи яхнал кон,куче или чумаво прасе - с него кой ще се бори. Тротинетките се били увеличили - ами българинът не е глупав, все далаверка гледа, я газчица, я дизелче, я тротинетка. Яд ги е че хората пестят и няма за тях от данъци и акцизи. Я да направят бензина 20лева и тока 50 да видим какво ще стане - всички ще сме на коне и магарета. Тогава няма да са актуални КАТ, а ветеринарите. Където има пари - там и чиновници идват.

79

Защо ли и се учудвам

преди 4 години

Сигурно и карането на колело ще се окаже незаконно, язък за милионите и ерозиралите велоалеи...

78

Норге

преди 4 години

До Трицон ЦацаровДа, колега! Тук на всеки ъгъл, във всеки магазин и кафене стои по един барневерненец. Само чакат някое дете да падне и му хвърлят отгоре една мрежа. Ловят го, след което го товарят в една камионетка и дружно го изяждат за вечеря! :)))

77

Счети

преди 4 години

Прочетох регламента и си признавам грешката. Електрическите тротинетки бес седалки не са превозно средство и не подлежат на регистрация. Обаче след като са нито кон, нито кокошка на какво основание се движат по пътищата ? И на какво основание се карат по тротоарите ?

76

Пфууу

преди 4 години

А АКО СИ НАПРАВЯ ТРОТИНЕТКА С ЛАСТИЧНО ЗАДВИЖВАНЕ А НЕ С КАКЪВТО И ДА Е МОТОР ПЪК БИЛ ТОЙ И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОЗИ комисар Любомир Костадинов ПАК ЛИ ЩЕ МЕ ГЛОБИ И НА КАКВА ОСНОВА ? В ЗДвП ПИШЕ ЛИ И КЪДЕ, ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО ДВИЖЕНИЕТО ПО пътищата в София НА ТАКИВА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ? И САМО ЗА СОФИЯ ЛИ СЕ ОТНАСЯ ИЛИ И ЗА МОЕТО СЕЛО ? ЕЙ ТЕЗИ УМНИЦИ УТРЕ И ПЕШ ЩЕ НИ ЗАБРАНЯТ ДА ХОДИМ И ПО ПЪТИЩАТА СЛЕД КАТО ТРОТОАРИТЕ СА ЗАЕТИ *** ТОВА КОЙ ТИ ГО ГЛЕДА. ТОЗИ КОМИСАР ВИЖДА ТРОТИНЕТКИТЕ,НО ТРОТОАРИТЕ НЕ.ОЧИЛАА

75

Анонимен

преди 4 години

Електродвигателите се приравняват с двигателите с вътрешно горене и от един момент нататък се извършва категоризацията им. Тротинетката без седалка не е ППС/МПС, защото наличието на поне едно седящо място е задължително условие за определянето му като ППС/МПС. След това идват вече мощност, скорост, размери, тип задвижване и тн и тн.

74

Анонимен

преди 4 години

Тротинетката, поне масовата, включително и лаймовете, НЕ СА МПС/ППС.Защо, е написано в най-първите коментари с конкретни цитати от закони и европейски регламенти.

73

Счети

преди 4 години

До House M.D.Аз не видях никъде в допълнителните разхоредби да е посочено какво е мотор. ДВГ се споменава само в чл.150 където се упоменати категориите, но никъде не се споменава, че МПС е равнозначно на нещо с ДВГ. В регламент 168/2013 на ЕС е посочено "задвижване означава двигател с вътрешно горене, електрически двигател, хибридна система и т.н. Прочети чл.4 в парграф 3 пише, че ПС от тази категория са и такива с елетродвигатели. В тази категория от нашия закон са АМ А1 и А2.

72

КАТ ЕООД

преди 4 години

Коуега, ми возилата на Тесла какво са щом нямат двигател с вътрешно горене. Електромоторът е също мотор.

71

Анонимен

преди 4 години

Казваш М какви документи се изискват за регистрация и къде са описани ?

70

House M.D.

преди 4 години

Колега Счети, според разпоредбите на същия този закон, мотор/двигател е само този с вътрешно горене. Затова и електрическите велосипеди не се регистрират. Тротинетките са вид /подчертавам "вид"/ електрически велосипеди.

69

Анонимен

преди 4 години

Категория М