Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Велосипедисти от Сдружение "Велоеволюция" се обявиха за спешни промени в обезопасяването на пътната инфраструктура.

Основният проблем касае безопасността, която трябва да е постоянна и това, че често пъти велоалеите свършват в тротоарите, които са основен проблем на придвижващите се с колело в столицата, заяви Петя Донева от сдружението.

"Често пъти хората, които се занимават с проектирането, не се придвижват ежедневно с колело. Клипчетата в социалните мрежи, които зачестяват, показват проблемни ситуации, в които попадат велосипедистите", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Като най-проблемни Донева посочи преминаването през кръстовищата, по някои леви и десни завои.

„Псуват ни, стараем се да не е взаимно", допълни тя.

По думите ѝ в столицата велоспедистите непрекъснато се увеличават, на места е имало по 180 души на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

немавело

преди 4 години

преди години е можело да се кара велосипед навсякъде защото е имало по малко население и още по малко коли за сравнение с днес.Все още не сме свикнали да бъдеме съобразителни шофери и да се съобразяваме с закона с пътната обстановка защото всеки е с мисълта а карам мерц бенц кой ше ми каже нещо ...второто е че няма изградена велосипедн амрежа а само една по борис 3 споделена с пешаходци и няколко бутафорни боядисани с боя и отделена с гумени колчета вместо с оранжев асфалт както е в холандия

48

Анонимен

преди 4 години

Сега това е клевета по тях може да въведи и еко джипа с газова бутилка с метан на ББ които и се презарежда по еко начин с пр.ъдн.я от г.ъза му след ядене на боб със зеле.Както и от г.Ъзопровода южен п(У)так, който е част от проекта големия ч.лен (шлем) както го кръсти Кошлука.*** да не издребняваме.Той ББ път не му и трябва като си запали супер пр.ъдн.ята лети като Супермен и го засичат на радара на летището и го мислят за НЛО и вдигат всичките ни три самолета в бойна готовност точно.

47

Анонимен

преди 4 години

Преди 1989 година велосипеди можеха да се карат нормално навсякъде по улиците, където им е мястото. Сега обаче разни *** искат да карат велосипеди на места отделени само за тях, а такива няма и няма нужда да има. Карал съм велосипед през 80-те години в Центъра на София, както и в Младост, Люлин, Дружба и в други квартали. Синът ми не слизаше от велосипеда по улиците на София. Сега обаче са *** - сложили едни противогази и карат велсосипеди по тротоарите.

fallback