Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Поезията на великия поет Вапцаров оживя благодарение на свободното улично изкуство и на четката на световноизвестния артист Bosoletti.
Oще по темата

Военноморското училище отдаде почит на Никола Вапцаров

Поетичната стена по стихотворението "Вяра" се намира на гърба на къщата музей "Н. Й. Вапцаров" на ул."Ангел Кънчев" 37 в София. 

Bosoletti е художник, който  многократно е трансформирал сиви стени в различни държави - Германия, Португалия, Белгия, Испания, Франция, Италия и други.

"Отне ни две години да намерим правилния творец. Той имаше съответната чувствителност. Рисувал е, където е последната творба на Караваджо в Италия", каза в ефира на "България сутрин" Ясен Гешев от Urban Creatures.

Направата е отнела като чисто време 6 дни.

"Искаме да имаме нещо естетически издържано и какъв по-добър начин да задържим вниманието на туристите", подчерта той.

"Дано хората разберат тази творба, която не е лесна за осъзнаване", каза пред Bulgaria ON AIR Любомир Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

Един ирелевантен въпрос,този Ясен Гешев има ли нещо общо с Никола Гешев или е случаен съфамилник.Никола Вапцаров е един от най-значителните поети на България и някак не е редно ,ако някой от родата на Никола Гешев се присламчва към този велик син на България и се домагва до неговата непреходна слава

15

краси

преди 4 години

"Великият" поет не е никакъв поет,а платен терорист.Крайно време е военноморското училище във Варна да промени името си !!!

14

Анонимен

преди 4 години

Какво има състезание кой ще нарисува най-грозната и подтискаща мацаница ли има? Не може ли нещо красиво да се създаде най-накрая? Защо се опитвате да ни внушите чувство на безисходица и предопределеност?

fallback