Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
От тази нощ е възстановява движението в южното платно на бул. "България" в участъка от бул. "И. Гешов" до бул. "Черни връх". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонтните дейности на южното платно на бул. "България", предава Агенция "Фокус".

Тя припомни, че движението е спряно, за да бъде ремонтиран цялостно участъкът с тротоарите.

Още по темата

"Работата по тротоара ще продължи. Тя няма да пречи на движението", поясни Фандъкова.

Кметът заяви, че от утре започва ремонтът на северното платно.

"До края на август се очаква да бъде затворено за движение северното платно", каза Йорданка Фандъкова и поясни, че всичко зависело от времето.

Кметът разкри, че общината е възложила да се работи по подхода от бул. "България" по посока бул. "Витоша", който също бил в много лошо състояние.

Този ремонт обаче нямало да пречи на движението по основния булевард.

Фандъкова обясни, че разбира всички трудности, които гражданите срещат при ремонта, но нямало как да се мине без това.

"Решението изисква смелост. Винаги съм смятала, че хората проявяват разбиране, когато виждат, че се работи и когато виждат, че се получава и става по-добра инфраструктурата. Бул. "България" е един от последните неремонтирани основни булеварди", каза още тя.

Кметицата припомни, че обещанието на общината е, че най-късно до началото на учебната година трябва да бъдат готови и двата участъка на ключовият столичен булевард, а постоянната маркировка да бъде поставена тогава, когато приключи работата и в двете платна на бул. "България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар