Снимка: БТА, архив
fallback

За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв., каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци".

"Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Спортното съоръжение в квартала е на стойност близо 200 000 лв. Кметът на Кремиковци в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров.

Фандъкова припомни, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора.

По думите и в район "Кремиковци" са изградени много нови центрове. "Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини са ремонтирани на територията на района, ремонтирани са водопроводи. Това са усилия и средства, които са вложени за подобряване средата на живот в район "Кремиковци", един от атрактивните вече райони", каза още Фандъкова.

По думите й здравното обслужване в квартала е на добро ниво. "Още една нова придобивка беше открита за "Кремиковци" преди 2-3 месеца. Извършена е цялостна реставрация на Здравната служба", каза Фандъкова, като добави, че сградата е с проект от 30-те години на миналия век и е запазена във вида, в който е строена тогава."Говорих с хората, доволни са. Има двама лекари и зъболекар", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Скептик

преди 4 години

Ами ще не построихте Златен Век там?

16

Моника Маковей

преди 4 години

Ясноооо.......Там са избирателите на Картофената принцеса и тя се грижи, макар и без Метро, че са с *** венци и релсите ще си ги търси в Металснаб. Но ще осчетоводи и дъждовните капки за новата кооперация на внучето.

15

65

преди 4 години

А за Бухово моля кажете нещо?Или е секретно? За Кремиковци и Ботунец _знаем там има мнооооого електорат.От оня _леко кафявият цеят

fallback