Снимка: "Монитор"
fallback

Будките за бързо хранене в Студентски град в София, известни като „Манжда стрийт“, ще бъдат премахнати. За затворени търговски обекти там сигнализират потребители във Facebook.
 
Опасенията на онлайн потребителите са, че и на мястото на „Манджа стрийт” може да се появи кооперация. Новината за строежа потвърди пред „Монитор“ и кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев. Той обаче обясни, че на мястото на павилионите за храна ще бъде изградено общежитие с подземни гаражи и търговски площи.

„От март има разрешение за строеж, кога обаче ще започне изграждането на сградата, все още не е ясно“, каза Дилчев.

От публикациите във Facebook става ясно, че в момента павилионите за дюнери, бургери, палачинки и друга храна са опразнени, а на някои има и надписи, канещи клиентите да заповядат на нови локации в района.

"Студентски град" става кампус с алеи, зелени площи, паркинги…

Столичната община вече избра и проект за кампус в Студентски град, който ще бъде разположен между улиците „Проф. Боян Каменов” и „Проф. Георги Брадистилов”. Според проекта за новия кампус ще бъде изградена алейна мрежа, подходяща за пешеходци, велосипедисти и автомобилен достъп с маркировка и знаци.

Кампусът ще бъде ограден и студентите ще влизат през пропускателни пунктове, чрез система за достъп, но ще има и помещения за охранители. Ще има и ниски обекти с търговска цел – за кафе или магазин, но и многофункционално помещение.

Проектът предвижда и полуподземен паркинг между блоковете 1 и 2, изолиран със зеленина. С инвестиционния проект се цели обитаването на блоковете да бъде защитено както от външни човешки фактори – достъп на външни автомобили и хора, така и от въздействието на отрицателните фактори на околната среда – шум, прах и др. Това включва поставянето на ограда, която да маркира и защитава територията от нерегламентиран достъп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

студент

преди 4 години

Тоя *** на кратуната и градски/селски (от Банкя) - Дилчев, вече трети мандат (заради кратуната и ГЕРБ) опропастява Студентски. Вижте каква дупка селска е станал районът! Безразборно застрояване. Вече е долнокачествен жилищен комплекс, а НЕ студентски кампус! (То и такъв никога не стана, де).

40

a

преди 4 години

Жалко, това си беше легенда.

39

Ц. Цачев

преди 4 години

Кога почват дупката? искам да купувам "на зелено" :)

fallback