Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Епохалният ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" е пред финал. В момента общината проверява за последно работата по проекта, станал скандално известен с естетически си решения и многократните ремонти на ремонта.

Нова настилка и безшумни релси, осветление, нови пейки и кошчета ще дадат новия облик на обекта.

На 21 май проверка на Столична община констатира дефекти, които трябва да се отстранят. Такива са неравностите по настилката, незапълнени фуги, тактилни линии за незрящи хора, които свършват в стена. Според надзора, строителят трябва да ги отстрани до края на днешния ден.

Още по темата
"Ако не са отстранени до вечерта, ще наложим санкции", каза пред bTV Даниел Евлогиев от Столична община и допълни, че глобите могат да стигнат до 1 милион лева.

"Дефектите са основно локални. Пропадане на места на настилката. Липса и на достатъчно фугираща смес по настилката. Повреди по боята на стълбовете на уличното осветление. В момента се поядисва. Съща така и проблеми с посадките на дърветата", пък обяви Тодор Тодоров от фирмата, отговаряща за ремонта.

Станалите вече легендарни ограничители пък трябва да бъдат подменени до месец, месец и половина, като за тях отново ще плати фирмата изпълнител.

Продължава да се уточнява начинът, по който ще изглежда обновеният книжен пазар, както и какво ще има в пространството пред църквата "Св.Седмочисленици".

По-рано днес активисти от гражданската организация "Спаси София" изчислиха, че финалът на ремонта ще дойде точно 384 дни след началото му и след 237 дни закъснение. Те сигнализираха и за други проблеми, като различното качество на плочите, в резултат на което настилката е с различен цвят. Според тях, липсват още спиркови навеси, засаждат се твърде малки фиданки, както и че се появяват локви по време и след държд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар