Общ преглед
Заради посещението на папа Франциск от 5 до 7 май, както и традиционния парад за Гергьовден, се наложи на фирмата, която ремонтира градинката "Св. Климент Охридски“ между Софийския университет и парламента, ще ускори дейността си.
Още по темата
Така че още днес работници премахната оградите, които я скриваха от погледите на софияци от 2 юли миналата година, когато започна ремонтът.

Очакванията са, че хиляди ще се стекат на жълтите павета, за да видят папата в неделя, а и той ще посети храм-паметника "Св. Александър Невски", който е съвсем наблизо до градинката, така че беше ясно, че оградите трябва да се махнат.

В края на март сред проверка на място главният архитект на София Здравко Здравков отсече, че има редица грешки, които обаче били на изпълнителя, а не на проектанта.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също не остана доволна от доволна от заключителния етап на ремонта и заплаши със санкции строителя. 

Ремонтът на градинката стартира на 2 юли миналата година за срок от 365 дни. В крайна сметка очакванията са, че ремонтът ще приключи до лятото, защото на изпълнителя е признато спиране на работата, т.нар. Акт 10, заради лоши метеорологични условия от 19 декември 2018 до 5 февруари 2019 г.

Договорът е на стойност 17,8 млн. лв. за цялата "Зона 4", която обхваща още пространството около "Александър Невски", на ул. "11 август" и ул. "Дунав", градинката "Кристал" и тротоарите около нея.

Неустойките при неспазване на срока е 178 хил. лв. на ден - 1% от стойността на договора без ДДС.

Максималният размер на неустойката е 3,5 млн. лв., което е до 20% от стойността на договора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар