Снимка: архив, Булфото
fallback

Шофьорите на столичния градски транспорт от днес, 1 април са с по-високи заплати. До повишаването се стигна след като на 14 март Столичният общински съвет прие предложението на кмета на София Йорданка Фандъкова заплатите на шофьорите от градския транспорт да се увеличат с 10%.

Oще по темата

С приетите промени заплатите в "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт" първо се изравняват, а след това се увеличават. Така основната заплата в бранша става 1150 лв., а средната брутна – 1800 лв. Има предвиден и бонус от 100 лв. за добре свършена работа, предаде "Дарик".

С 10% по-високи заплати в столичния градски транспорт. За увеличението на заплатите Столична община ще отдели 5,3 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 5 години

Стига сте завиждали и писали глупости. Никой не ви спира да започнете работа като шофьори в градския транспорт, места има, желаещи няма. Ако си мислите, че е толкова лесно ще има наплив а не сериозен недостиг. Отивайте да ставате сутрин в 03ч. за първа смяна, цял ден закъсняваш в трафика и наваксваш разписанив без да почиваш. Късаш си нервите с разни олигоф.рени и вам.пири и т.н. Вечер се прибираш в 01ч. от нощна смяна. Абе не си е работа това за основна заплата 1150 лв.

35

Анонимен

преди 5 години

Ужас! Всички катаджии (1000 лв) ще станат шофьори от градския транспорт! Че сега кой ще ни пита "какво праиме?"

34

иво

преди 5 години

Др да кажа за почивките.Едно време е имало почивки като хората но е имало много кадри.Сега е трагедия и се почива макс 2 дни на 14 дни. Почивките по време на курса са фиктивни по документ.Пример Последна спирка 280 линия 9 .00 часа пристига афтобуса 9,16 трябва да тръгне,но аз заради задръстване пристигам 9.12 почивам само 4 мин .Има 5 колеги който си почиват почивката която е по документ но началниците ги наказват което е незаконно.НО лошо е че всички си траем и затова нямаме почивки

fallback