36

Анонимен

преди 5 години

Стига сте завиждали и писали глупости. Никой не ви спира да започнете работа като шофьори в градския транспорт, места има, желаещи няма. Ако си мислите, че е толкова лесно ще има наплив а не сериозен недостиг. Отивайте да ставате сутрин в 03ч. за първа смяна, цял ден закъсняваш в трафика и наваксваш разписанив без да почиваш. Късаш си нервите с разни олигоф.рени и вам.пири и т.н. Вечер се прибираш в 01ч. от нощна смяна. Абе не си е работа това за основна заплата 1150 лв.

35

Анонимен

преди 5 години

Ужас! Всички катаджии (1000 лв) ще станат шофьори от градския транспорт! Че сега кой ще ни пита "какво праиме?"

34

иво

преди 5 години

Др да кажа за почивките.Едно време е имало почивки като хората но е имало много кадри.Сега е трагедия и се почива макс 2 дни на 14 дни. Почивките по време на курса са фиктивни по документ.Пример Последна спирка 280 линия 9 .00 часа пристига афтобуса 9,16 трябва да тръгне,но аз заради задръстване пристигам 9.12 почивам само 4 мин .Има 5 колеги който си почиват почивката която е по документ но началниците ги наказват което е незаконно.НО лошо е че всички си траем и затова нямаме почивки

33

иво

преди 5 години

Разни философи който се изказват не подготвени.Елате вие да работите от 4 часа сутрин да излезеш от гараж и тогава философствяйте.

32

Даскал Пандо

преди 5 години

Аз вземам толкова за 3 месеца..

31

анонимен

преди 5 години

А машинистите в метрото кога? Заплатите с огромна разлика.

30

zadaven

преди 5 години

До Анонимен (46)може да взимаш предвид някоя статистика за депутатски заплати... средната заплата за софия не е над 2300лв. а дори и не доближава 1500... замисли се... ;)

29

Анонимен

преди 5 години

До43. Е как ще я накажеш. Като, където и да отидеш все на чужд камион ще караш.

28

Анонимен

преди 5 години

А бе то имаше един със собствен ТИР от гр. НОВИ ИСКЪР но ги убиха заедно със счетоводителката.

27

Анонимен

преди 5 години

Фъндъкова и тя умеела да се шегува! Ама ако не и се получи ... лошо и се пише!

26

Анонимен

преди 5 години

До39. Е аз съм такъв на собствен камьон.

25

Анонимен

преди 5 години

Точно толкова като шофьорите взимат и контрольорите в масовия транспорт. Но при контрольорите са в по удобно време , че могат да духнат от работа незабелязано. И да си прекопат градината на село.

24

zadaven

преди 5 години

предвид културата, образованието, поведението и още куп характеристики на (в конкретния случай) ватмани... за мен трябва да им намалят заплатата с поне 40%... не заслужават да са сред хора. Да викаш по жени, само защото те молят да им продадеш билет, не е нормално, да не коментирам и безброй други неуравновесени изцепки на същите...

23

Сескос

преди 5 години

Явно нямате с какво да пишете та се занимавате със заплатите на точното определени работници. Защо не писахте че от нова година Фандъкова си вдигна заплатата с 10 % и че в общината и чистачката все 10 % отгоре.

22

До 30

преди 5 години

Не гледайте в канчето на другите. Гледайте си вашето канче и най-вече вашите КОЧИНИ....

21

До 21

преди 5 години

Браво бе, много помниш - 50-60 години назад във времето. Твоите 85 лева като средна заплата ги имаше през 1962 година. После стана доста по-висока и през 1989 година беше 274,33 лева.Минималната заплата в България от 1973 беше 80 лева, от 1979 година беше 100 лева, а през 1989 година стана 140 лева

20

Пак до 26

преди 5 години

В отговор на жалбата дори го бяха поканили на разговор. И какво?Изразили съчувствие, обещали да мъмрят виновния и започнали да увещават жалбоподателя да оттегли жалбата си, за да не лишават ватмана от премиални, защото имал тежко семейство и в онзи злополучен ден бил нервиран от някакви лични проблеми!Моят близък не оттеглил жалбата. Не знам онзи дали е получил някаква санкция, но явно се е предвиждало лишаване от премиални за такава постъпка - да изложи на риск живота на пътник!

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 26Прав си, така трябва да бъде. Във връзка с този случай - аз започнах разговор с жената, не обърнах внимание на регистрационния номер на онзи тролей. Имах време да се опитам да я утеша, защото чаках друг номер превозно средство. Но дори и да бяхме реагирали аз или онази жена, по начина, за който говориш ти, уволнение нямаше да има.Знам друг случай, когато мой познат е писал жалба, защото ватман потеглил преди да затвори вратите, а моят познат бил на стъпалата и щял да падне.

18

Анонимен

преди 5 години

сега ако почнат да ходят на работа къпани и бръснати......

17

До 23

преди 5 години

Не си прочел внимателно. Той пише "баба мУ", а не "баба мИ". Пише за нечия баба, не за своята. Това е възрастен човек, който явно помни не само 70-те години, но и по-ранен период, след като говори за пенсии в размер на 30 лв.Аз знам от моите близки, че към края на социализма у нас най-ниската трудова пенсия е била 60 лв. Основната заплата на млад висшист наистина е била 170 лв.