Собственици на терени в квартал "Горубляне" ще излязат на протест. Демонстрацията ще се състои от 16.00 ч. на кръстовището на "Цариградско шосе" с ул. "Павел Красов" и "Димитър Пешев". Oчаква се сериозно да затрудни трафика от и към София, предава Bulgaria ON AIR.

Недоволството на местните жители е продиктувано от това, че 23 години плащали данъци за терените си, които обаче не можели да използват, а Столичната община е решила върху тях да разположи нов парк в "Младост" – "Източен".

"В края на работния ден в петък разговарях с представители на кабинета на столичния кмет Йорданкa Фандъкова, тъй като тя е единствената, която може да разреши или забрани протеста ни. Оттам ме увериха, че той не е забранен, нито пък са променени мястото и времето за провеждането му. И всеки опит на полицията да го осуети ще се счита за нарушение", отбеляза един от организаторите на протеста Ина Катрабанова.

На предишния протест, на 24 февруари, полицията състави актове на гражданите, обвинявайки ги, че нямат право да блокират входно-изходната артерия на София. В момента те ги обжалват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase