Снимка: Reuters
fallback

Най-големи перспективи в търговско-икономическото сътрудничество между Русия и България виждаме в иновационните и високотехнологичните отрасли. Това каза новият търговски представител на Руската Федерация у нас Константин Артюшин, съобщава БТА.

Oще по темата

Според него руско-българското икономическо сътрудничество има огромен потенциал, който по ред причини понастоящем не се използва оптимално.

Артюшин изрази очакването на руската страна за по-нататъшно развитие на взаимоизгодното сътрудничество между двете страни в енергийната сфера, в реализацията на инфраструктурните и логистичните проекти, в селското стопанство и фармацевтиката. При това, от гледна точка на нереализирания потенциал от сътрудничеството, най-перспективни също така биха били и сферите на IT-технологиите, енергетичното и транспортното машиностроене, селскостопанското машиностроене и медицинската промишленост, допълни той. Това са изключително важни и много перспективни области, в които бихме могли да си сътрудничим, отбеляза търговският представител на Руската Федерация у нас.

"Приветстваме всяко взаимоизгодно сътрудничество между компаниите, независимо от категорията и размера на бизнеса, от сумата по договорите, и, дори, от отрасъла. Важното е това сътрудничество да има легален характер и да бъде изгодно за бизнеса", посочи търговският представител на Руската Федерация у нас Константин Артюшин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 години

Русия ще се ориентира към увеличаване на производството на граждански стоки от предприятията на ВПК, заяви Президентът Путин на вчерашното си обръщение. Расте износът на високотехнологични стоки от Русия. Например модерна медицинска апаратура. Кардиографите им се продават в 22 страни и са не по-лоши от американските. На тях често им липсва организация и от това губят големи печалби. Напр. самолетите Суперджет на европейския и латиноамериканския пазар, изтребителите - на индийския.

23

Анонимен

преди 5 години

Беше време, когато успешно търгувахме с Русия. За тях "българско" значеше хубаво! Знаете ли как наричат малък ъглошлайф? Болгарка! Всякакъв сладък едър пипер е "болгарский перец". Колкото и да е странно, досега не са ни намразили. А заслужаваме да бъдем най-отвратителната категория хора с тези предателства, които им сервираме постоянно! Тук някои се гневят, че гъзътим бил скъп! А когато ни внасяха горива за без пари, не знаят ли, няма ли кой да им каже как продавахме руско гориво на 6-ия флот?

22

Анонимен

преди 5 години

Всичките иновации във високите технологии създадени от руснаци са направени извън Русия. Във феодализма високи технологии не виреят. Това предлагат "братушките": през нас да крадат технологии от запад а в замяна да ни продават суровини на "братски" надпазарни цени.Ай кръгом.

fallback