Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Юбилейна пощенска марка, посветена на 15-годишнината от членството на България в НАТО, беше валидирана на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. Художник на проекта, изобразяващ трабант, следван от знамена на страните-членки, е Николай Михайлов.
Oще по темата
20 фев 2019 11:44


"От 2004 година, когато станахме съюзници в НАТО, последователно и трайно всички правителства сме отстоявали, че най-добрият начин за мир, просперитет, сигурност в региона ни е политиката на отворените врати на НАТО", заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Тя отбеляза, че това е и политически съюз на близкомислещи демократични държави, а за 15 г. членство БВП на страната ни се е увеличил три пъти. Захариева напомни, че днес парламентът ни ратифицира протокола за присъединяване в НАТО на Северна Македония.

По-рано, в началото на заседанието на кабинета, премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите за ратификацията и посочи, че са били положени много усилия в тази посока. Съседката ни ще бъде 30-ят член на Алианса.

На церемонията в Гранитната зала присъства и Соломон Паси, външен министър през 2004 г., основател и президент на Атлантическия клуб в България.

Филателното издание е 11-то, посветено на НАТО, отбеляза транспортният министър Росен Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Много помня, особено ако съм унижен от някого, който не заслужава да си хвърлиш цифката върху него (както се изразяват елегантно в моето градче).Говоря за плакат, който бе разлепен из София, когато ни "приеха" във факаното Нейтоу.На него беше изобразено жалко кученце, порода корги (оказва се, че е любимата порода на Елизабет II) и да него като як пазител - огромен ротвайлер - НАТО! И се почна вещерски шабаш - Мони вози с Трабанта Вьорнер и когото докопа. После му сложи и паметник в Южния парк!

27

Анонимен

преди 5 години

На марката трябваше да е изобразено ревящото със сълзи и сополи Мони Паси до трабанта си. Зер, с него се проправи път към челните редици!НАТО - вън от България! Нали ни лъжехте, че ще сме Швейцария на Балканите! Референдум за напускане на НАТО! Булекзит!

26

Анонимен

преди 5 години

15 ГОДИНИ В НАТО ОЗНАЧАВА , ЧЕ СМЕ ПЛАТИЛИ 15 МИЛИАРДА ЧЛЕНСКИ ВНОС

fallback