Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Юбилейна пощенска марка, посветена на 15-годишнината от членството на България в НАТО, беше валидирана на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. Художник на проекта, изобразяващ трабант, следван от знамена на страните-членки, е Николай Михайлов.
Още по темата
20 фев 2019 11:44

"От 2004 година, когато станахме съюзници в НАТО, последователно и трайно всички правителства сме отстоявали, че най-добрият начин за мир, просперитет, сигурност в региона ни е политиката на отворените врати на НАТО", заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Тя отбеляза, че това е и политически съюз на близкомислещи демократични държави, а за 15 г. членство БВП на страната ни се е увеличил три пъти. Захариева напомни, че днес парламентът ни ратифицира протокола за присъединяване в НАТО на Северна Македония.

По-рано, в началото на заседанието на кабинета, премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите за ратификацията и посочи, че са били положени много усилия в тази посока. Съседката ни ще бъде 30-ят член на Алианса.

На церемонията в Гранитната зала присъства и Соломон Паси, външен министър през 2004 г., основател и президент на Атлантическия клуб в България.

Филателното издание е 11-то, посветено на НАТО, отбеляза транспортният министър Росен Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар