Снимка: архив "Булфото"
fallback

След драматичното заседанието на парламентарната правна комисия вчера, която продължи половин час след полунощ, днес страстите около Изборния кодекс се разгорещиха и в пленарната зала.

Oще по темата

Очаквано управляващи и опозиция се скараха, а както винаги се стигна и до размяната на по-остри реплики.

Напрежението ескалира, след като червеният Явор Божинков се закани, че левицата няма да отави българското общество на "произвола на една шайка", като визираше ГЕРБ.

"Вчера от правна комисия излязох изтощен и обезверен от това, което се случи. Г-жо председател, нямах вяра в демокрацията и в демократичния процес в държавата. Единственото, което ми даваше надежда е, че историята ще съди всички ни сурово и справедливо. Днес мога да прибавя, че няма да оставим българското общество на историята и на произвола на една шайка, а ще произнесем тази присъда, която българите съвсем скоро ще изрекат срещу вас", скочи той.

Вежди Рашидов от ГЕРБ обаче се ядоса не на шега от думите на Божанков.

"А бе младеж, комсомолец, не си ли много малък да ми викаш "шайка", на мен на тази възраст не могат да ми казват "шайка", не съм живял 68 години едно младо дете, което не е било още във войската, да ми вика "шайка" на мен, това не е митинг, нито един човек, който е дошъл тук не заслужава такава обида, откъде накъде едно вчерашно момченце, ще ми вика "шайка", това да не ти е комсомолска организация?!", скочи той.

Божанков успя да възмути и Юлиан Ангелов от Обединени патриоти, като определи политическата формация като "разединени патриоти".

"Явор Божанков ли ще говори за морал, преди две години бе представян от Радан Кънев като новия десен лидер, а днес е депутат от БСП", нападна от своя страна Ангелов.

Според социалиста Таско Ерменков пък мнозинството в парламента се отнасяло към Изборния кодекс като към „леко момиче по бельо или като към проститутка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Шайката БСП

преди 5 години

Шайката е ясна - БСП ! Никой не може да им отнеме тази чест !

62

Пациент?

преди 5 години

Говори се, че голями художници, композитори музиканти статистически страдат от рак на мозъка. С това се обяснява че ориналните им и безсмъртни творби са създадени в резултата на мозъчни туморни нараствания и притискането им в специялните мозъчни центрове управляващи изкуството.Ако тоз е имал чревно-ректален канцер значи кво правиме. Много се люти и се сърди.Значи е виновен.

61

Само питам

преди 5 години

Кой беше космонафт?

fallback