Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Доскоро занемарен, заграден с метални огради, които на места бяха съборени, а от днес ледена пързалка.

Това е стадион "Юнак" в Борисова градина, които преди години беше любимото място за софиянци, които се качваха на кънките.

През годините стадионът се превърна в развалина, още повече след трагедията в дискотека "Индиго" на 21 декември 2001 г., когато седем деца загинаха, пометени и стъпкани на стълбите.

Днес мястото е на спортното министерство и на него има ледена пързалка, макар и с по-малки размери от стандартните.

Евгения Раданова, олимпийска медалистка по шорттрек, която заедно с министъра на спорта Красен Кралев откри съоръжението, смята, че има надеждата да се стигне до изграждането на стандартна зимна пързалка. 

"Много столичани са се докоснали до магията на зимните спортове именно на тази пързалка и на легендарната пързалка "Дружба", която може би повече от 30 години не е функционирала", призна и Красен Кралев.

"Аз съм щастлив, че успяхме да изпълним още едно от обещанията си преди коледните празници - да възстановим пързалката", допълни той.

Всички желаещи да покарат кънки на лед ще имат възможността да го направят през следващите два месеца.

Децата до 12-годишна възраст ще могат да ползват съоръжението сутрин и след обяд. Пързалката ще работи всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Тя е купена за 340 хил. евро от Национална спортна база за Световното първенство по фигурно пързаляне за девойки и юноши, което ще се проведе в "Арена Армеец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар