27

Българка

преди 5 години

До Стар Софиянецтова не е вярно, Юнак е оригиналното име и това показва че ти не си никакъв софиянец, а си придошъл такъв. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%BD%D0%B0%D0%BA_(%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BD)

26

ДА

преди 5 години

До ТрънВярно е!Имаше една голяма пълзалка на терена на ЦСКА,тренираше се хокей там и имаше и една малка-за дечица и начинаещи!Израстнах на голямата пързалка!Съсипията е навред!Защо не я възстановят,тя поначало си беше ледена пързалка,май още си стои като паметник на българската "демокрация"!

25

до 25

преди 5 години

Млади анонимнико тези които се опитаха нещо да опазяг не ги оставиха живи.Така че хумора ти не е уместен.//справка полк.Айрянов и ген Луков как,, опазиха" ФК-13/

24

Анонимен

преди 5 години

До Стар СофиянецЗащото левски вратата не могат да си опазят, та цял неционален стадион ли ще успеят?!

23

Стар Софиянец

преди 5 години

Стадион Юнак не беше ледена пързалка и на практика оригиналното име на ледената пързалка е Дружба. Не беше много смислено да се прекръщава Дружба на Юнак, но това е пак заради криворазбраната демокрация. Тук друго е по-важно - защо не се върне терена на игрище Левски на футболистите на Левски, т.е. днешния стадион Васил Левски, трябва да е на Левски?! Едбо време ледената пързалка Дружба я наричахме и стадион Дружба. Аз там се научих да карам кънки. После се появиха и други ледени пързалки, но та

22

Анонимен

преди 5 години

Че то квадратурата е по-малка от апартамента ми, дайте нещо мащабно да обикаляш с минути. Тук и с пресечки не можеш да вземеш завоя. Пак мини проектче с грандиозна реклама. Като гледам и гардероба, ми то ако се вземат всички обувки, на пързалката ще бъде като сбор на пингвини

21

Вопрос

преди 5 години

Будет ли там дешевая водка?

20

Трън

преди 5 години

Като се сетя каква голяма и хубава пързалка беше таИ, като гледам това смешно ледено петно ми се реве.Хубава беше и пързалката на Червено знаме, но на нея дори снимки в нета не мога да открия. Съсипия и разруха...

19

До 11

преди 5 години

Стадион ,,Юнак" беше футболният стадион на ,,Левски " построен с помощи и доброволен труд през 1924 г преди през 1949 да го разрушат и да построят на това място ст.,,Васил Левски" и ледената пързалка,, Дружба"/с изкуствено заледяване/ на която се провеждаше републиканското по хокей/нямаше го Зимния дворец/,а имаше и ,,свободно платено каране" където се въртяхме като луди в кръг и се правеха не малко свалки.И на езерото,,Ариана ставаше пързалка ,щом замръзнеше.

18

Въпросъ

преди 5 години

Че се подгрева ли пръзалката да дойдем по потник?

17

Питанье

преди 5 години

Че продават ли семки или да си носиме от дОма?

16

Анонимен

преди 5 години

Селяни, граждани... Който може да кара, не го е страх от падане и гризане на отломки от мантинелата да идва!

15

Радост

преди 5 години

До Анонимен 11Ама какви ги говориш!? Не само сме живи, но и отиваме пак на пързалката Дружба. Какви чудесни спомени имам от нея!В гимназията всяка събота бях там и много се кефех. Особено интересно беше като сменяха посоката на движение! И музиката беше много енергизираща. Колко хубаво,че я възстановиха.

14

бивш Софиянец

преди 5 години

Селяните са като скакалци - нагли, прости, арогантни.Авторката явно е от тях, след като ми изтри поста.

13

Шуши

преди 5 години

Чакаме кавър на "Селската баня". Пързул...пързул...

12

Сп??нс - мдааа

преди 5 години

Много е зле положението в бг, една открита зимна пързалка и ще речеш че второ НДК са вдигнали, такава пързалка , всяка зима , я сглобяват на центъра в града където съм. Първия ден разтоварват , втория сглобяват и третия ден вече я заледяват , и трибуна за 100-150 човека слагат.

11

202

преди 5 години

За ***- не се сърдете от начина на изказ в статията. И Вие може да отидете. Знаем, че и без това сте вече повече от нас и за Вас спирачки няма. Ходите на всякъде и ЕНДЖОЙВАТЕ градските удоволствия хахаха.

10

Анонимен

преди 5 години

Името на пързалката е ДРУЖБА, поне преди 30 години се казваше така.ЮНАК е била преди 9.9.1944 година.Едва ли има някой жив да я помни оттогава.

9

sport

преди 5 години

Само не разбрах, защо ми теглихте червен палец? 1- Защото някъде пише София и останалите душички се дразнят? 2 - Дежурният ГъРБАВ ***?

8

СО

преди 5 години

Пързалката е само за софиянци, минимум трето поколение! Да не сте припарили там селЕни мpъсни! Само децата на кореняк софиянци и внуците на бившите от ЦК на БКП могат да се пързалят там! Да се учат как се пързаля, та като порастнат да знаят как да ви изпързалят и вас!