fallback

Централната столична улица "Иван Вазов" остава разкопана, а ремонтът ѝ трябваше да приключи до края на годината. Въпреки това още след седмица в района вече ще има "Синя зона".

Докога ще продължават абсурдните ремонти в столицата и чия е вината?

"Проектът беше изключително добър, но Столичната община даде заден ход, защото срещна неодобрението на жителите на района. Тяхното основно притеснение беше, че намаляването на броя паркоместа ще им попречи да паркират нормално. Откакто съществува "синя зона", ЦГМ не е построил нито едно място за паркиране и такива качествени европейски проекти не могат да се случат, докато имаме администрация, която не знае как да управлява град", категоричен беше пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов от сдружение "Спаси София".

Oще по темата

Той обясни, че това, което трябва да се случи, е улицата да бъде изпълнена по проекта, който е бил представен от общината.

Борисов определи проекта като добър, защото отговарял на всички разбирания за модерна градска улица.

"Тя беше проектирана като улица за хора, а не улица за паркинг. Столичната община се оправдава с несъгласието на гражданите. Къде беше тази загриженост за мнението на софиянци, когато в "Лозенец" протестираха срещу махането на трамвая?", попита Гергин Борисов.

Той беше категоричен, че Столичната община трябва да вземе на сериозно ролята си на стопанин на града и да започне да разрешава проблемите.

Към настоящия момент улица "Иван Вазов" напомня следвоенна обстановка и дава асоциации за повърхността на Марс. Колите преминават трудно, но шофьорите вече са свикнали.

Ремонтът на улицата започна през лятото и трябваше да приключи на 31-ви декември, но...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 5 години

Селяните Оставиха СелатаS.O.S! Селяните Окупираха София;S.O.S! Селяните Ос*аха София;S.O.S! Селяните Окрадоха София;S.O.S! Селяните си Останаха Селяни;S.O.S! Селяни, Отивайте си на Село!

53

of 47 @Факт

преди 5 години

Кое на София до 1989г.беше планирано , че и хубаво , че не се сещам ?По широката Централната част беше напълно изоставена и вместо планирано да бъде застроявано там се отпочна мащабно строителство на бетонни панелни спални върху земеделските земи около София. Метрото бе започнато като се изкопа един ров като рана през града и така при комунизма не направиха и един метър , защото парите за метрото отидоха за грандоманския проект НДК .

52

Спаси София корупция

преди 5 години

Пак ли джендърите на Позитано самопровъзгласили се да спасяват София? Я да разкажат за проекта им по ремонт на парка на Людмила Живкова и колко мангизи прилапа тая фалшива "гражданска" органзация от там.

fallback