Снимка: БулФото
fallback

Недоволство от функционирането на съдебната система в България изразиха граждани на протест пред Съдебната палата в София.

Те поискаха хуманно отношение към арестуваните по обвинение в корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова на организираното от инициативата "Правосъдие за всеки" шествие под надслов "Марш за правосъдие", предаде БНР.

Шествието тръгна на обяд от НДК и завърши пред Съдебната палата, където протестиращите блокираха за кратко трамвайното движение. Те носеха плакати с надпис: "Свобода и право".

Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова вече 7 месеца са в ареста. Заедно с бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров те са подсъдими по обвинение, че са поискали 500 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за строеж в района. В началото на седмицата на двете подсъдими беше наложена забрана за напускане на страната.

Около 14 автомобила с 24 души се включиха в планираното за днес автошествие в столицата. Протестната демонстрация бе запланувана с два лъча от автомобили, тръгващи от "Люлин" и "Младост" и събиращи се в центъра, на пл. "Александър Батенберг".

Там в 14.00 часа гражданите трябваше да се съберат на поредния протест срещу цените на горивата и високите данъци, но това не се случи. Въпреки това полицейското присъствие в района е изключително засилено, съобщи "Фокус".

Протестно автошествие срещу политическата система премина през основни булеварди в Добрич по обяд. Автоколоната, предвождана от полицейски патрул и около десетина мотоциклета, бе от около 20 автомобила.

Протестиращите в Шумен блокираха движението на кръстовището на пазара в града. Автошествието премина през основната градска зона също по обяд. Недоволството на гражданите е насочено срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 5 години

ДО 51Като осъдят Борисов - ще видим.

50

Анонимен

преди 5 години

Стига сте пробутвали цените на горивата.Сега навсякъде протестите са срещу ниските доходи и повишаването на цените на храните.

49

V

преди 5 години

Правосъдието не е за всеки .За цецо корумпето няма да има правосъдие ,защото решенията не се вземат от хора избрани на случаен принцип както е в САЩ ,а от корумпираните ни съдии .Но съдебната власт трябва да произтича от народа ЕТО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА С АМЕРИКАНСКА .Ако в бг беше така цецо щеше да се радва на правосъдието от софийския централен затвор.А сега не ни щат никате заради корумпираните гербераски съдии

fallback