Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На прага на поредното разширяване на "Зелената зона" в София, вече се обсъждат нови рестрикции за паркирането. Новите правила ще засегнат най-вече "Лозенец", където паркирането става платено навсякъде, предаде Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


"Зелената зона" ще обхване и така наречения горен "Лозенец" - паркирането ще е лев на час и ще можем да оставим колата си до 4 часа. А в столицата все повече се мисли как да се реши проблемът не само в центъра, но и в кварталите.

Следващата голяма тема е как може да се увеличат пешеходните зони. Единият вариант е колите по "Цар Освободител" да изчезнат.

Как се променят правилата от 1 ноември и чакат ли ни нови пешеходни зони – вижте във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

до 32

преди 5 години

Перфектен си е обществения транспорт, а ако селяните не карат и в БУС лентата, ще е и много по-бърз!

35

Анонимен

преди 5 години

В София колите са малко - около 100000 лични коли и още около 300000 коли на фирми и на държавни структури. Отделно още около 50000 с регистрации извън София. Нама друг град по света с толкова малко коли, в който да има такива големи проблеми с паркирането и да има такива задръствания като София. Навсякъде по света строят паркинги и паркоместа, където може, дамо в София некадърността на кмета и бандата му, води до забрани и нови плащания.

34

Анонимен

преди 5 години

Супер, ама тия пари където се събират от зоните става ли да отидат за изграждането на паркинги вместо за блажна боя? Иначе съм за синя и зелена зона, дори и за 5 мин да ми се налага си я плащам, колата си е лукс все пак и след като съм решил да съм с кола в центъра, ще си плащам. Единственото което ми се иска е да се подобри инфраструктурата и приходите от зоните да не изчезват в нечий джоб, а да се харчат за облекчаването на гражданите.

fallback