Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Паяци вдигнаха паркираните автомобили до Националния стадион "Васил Левски" в зоната до метростанцията.

Така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Това се налага заради решението на Столичния общински съвет да въведе платена зона за паркиране около стадиона.

От 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивира се общинарите.

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за "Зелена зона", която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар