Снимка: Bulgaria On Air
fallback

нес в София официално бе открита скулптурата "Бронзовата къща". Произведението на изкуството заема от юни пространството, където се намираше мавзолеят и от поставянето си предизвика широк дебат за естетиката му.

Работата по арт инсталацията започва преди 13 години. Проектът е финансиран изцяло от своя автор Пламен Деянофф.

"Бронзовата къща" трябваше да бъде готова за началото на българското европредседателство, но се забави с месеци и изграждането и приключи няколко дни преди края му.

Общината е платила за изливането на основата на скулптурата. Това е най-големият двустранен австрийско-български културен проект за последните десетилетия.

На официалното откриване на "Бронзовата къща" имаше само представители на Австрия, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Предложение

преди 5 години

За да няма спорове относно тази интересна инсталация, предлагам да се демонтира онова безумно, разпадащо се и грозно чудовище на Бузлуджа - летящата чиния на ***. Хем грозно, хем в разруха. Всички чужденци се чудят какво е това чудо на мисълта.Има още едно грозно нещо, което може да се премахна - паметникът на нашите поробители...За това софиянци са единодушни.

41

До 45

преди 5 години

Ама ти си много ***. Не разбра ли, че тази инсталация е дарение от страна на Австрия и ще бъде там само до края на годината. После ще бъде демонтирана. Но то се знае, че в главите на *** само комисиони са им в главите, понеже те така действат и друго не могат да си представят. Ей затова никой не ви иска, защото само крадете и само пари и кражби са в ку.хите ви глави. Стойте си там в ъгъла и не се обаждайте!!! БКП/БСП са най-крадливото племе и след тях винаги е потоп и фалит...

40

Анонимен

преди 5 години

Няма значение кой е дал парите.Не може всеки хаховец да монтира каквото си поиска в София.Това че на *** не им пука какво ще се прави в София не означава анахрия.А кметицата сто процента е взела комисионна.

fallback