Столичната община всяка година влага десетки милиони за ремонтиране и реновиране облика на София.

След всеки голям проект и неговото изпълнение обаче следва ремонт, а добре познатата ни схема струва доста скъпо на софиянци.

През 2015 година бул. "Витошка" беше ремонтиран за 5 млн. лв., като след ремонта се наложи отново ремонт, именно заради факта, че паветата можеше да бъдат измъкнати с ръка.

Днес ситуацията не е много по-различна, а за 4 от най-знаковите ремонти в столицата са похарчени 37 млн. Веднага след това е нужно да се прави отново ремонт.

Още по темата

Бул. "Витошка" - 3 млн. лв., НДК - 5 млн. лв., бул. "Дондуков" - 7 млн. лв., ул. "Граф Игнатиев" - 22 млн. лв. Това е равносметката от ремонтите в последните години, пресмята Bulgaria ON AIR.

Големите ремонти в София се нуждаят от ремонти седмици след откриването им. Затова Столичната община реши - въвежда контрол върху контрола.

За 3 години, за проектите в центъра на София, бяха похарчени 37 млн. лв.

През 2019 г. ремонтите в столицата ще продължат. Трябва да бъдат преустроени пространствата около парламента, Народното събрание и храм-паметникa "Св. Александър Невски".

Има и проект, който вече е спечелен на стойност 37 млн. лв. и е за ремонта на трамвайните линии по бул. "Цар Борис III".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase