След като ремонтът и новите плочки на площада пред църквата "Свети Седмочисленици" в София буквално предизвикаха протести, сега пък се оказва, че плочките се... махат.

Това става ясно от пост на "Спаси София" във Facebook.

Още по темата

Защо обаче работник премахва част от плочките и дали предстои тяхната замяна или пренареждане - предстои да се разбере.

"Не става ясно и защо цялото управленско войнство в продължение на дни защитаваше проекта като правилен и естетичен, а сега тихомълком плочите се премахват", питат още от "Спаси София".

От там посочват още, че в официалния план график, който е достъпен онлайн ясно пише, че целият Граф Игнатиев трябва да е завършен на 03.10.2018 г.

"В официалните изказвания този срок после стана средата на октомври, края на октомври, средата на ноември, а вече съвсем спокойно говорите за март 2019 г.", пишат от организацията.

"Драги, управляващи, вие акъл имате ли? Можете ли да сте по-безобразни и нагли и да принуждавате с месеци обществото да се занимава с вашите провали и центърът на София да е блокиран, защото 4 години не ви стигнаха да се подготвите за този ремонт. Колко бизнеса трябва да фалират, колко още време ще сме без трамваи и колко още хора трябва да се спънат заради вашата неспособност?", завършват от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase