Общ преглед

Колкото и шум и недоволство да вдигат софиянци заради ремонта в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици", плочките не само, че ще останат, но и ще бъдат поставени на друго култово място - градинката "Кристал".

Плочките били македонски, а не китайски, освен това били бетонови павета, които имали качества против подхлъзване в мокрото време и съответната износоустойчиност, защити ги зам.-кметът на София Евгени Крусев.

Още по темата

Въпреки опитите му да оправдае поставянето на плочките, когато лъснаха в цялата си прелест, софиянци излязоха на протест под прозорците на кмета Йорданка Фандъкова и настояха за качествен ромент на ключовите места за столицата.

Оказа се обаче, че въпросните бели павета са поръчани от общината в голямо количество, защото такива ще има и в градинката пред Кристал.

И там майсторите вече слагат новите плочки, макар че ремонтът в този парк, в сърцето на София, да не е напреднал толкова много.

Явно въпросът кой харесва и кой не харесва плочките изобщо не стои на дневен ред за местната власт и в крайна сметка ще се окаже, че половината централна градска част е със сменена настилка и белите плочки ще са новата й премяна.

Ремонтът на Кристал започна в края на юни и трябва да приключит за една година. Освен настилката в градинката ще бъде подменено осветлението, пейките и кошчетата, както и ще бъде засадено допълнително озеленяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар