Снимка: Facebook

От днес на столичната  улица "Граф Игнатиев" отново са сложени загражденията, които бяха махнати на 29 септември. Причината е, че започва фугиране на района.

"Това, което ни възмущава е, че проектът, който беше представен на хората, не е спазен. Инвеститорски контрол е непознат термин за Йорданка Фандъкова" коментира пред Bulgaria ON AIR Георги Борисов от "Спаси София".

Според него от СО използват едни и същи оправдания - да се обяснява, че проектът е много сложен, а когато излизат дефектите се казва, че проектът още не е завършен.

Още по темата

По неговите думи паветата се вадят с голи ръце, преходът между растери е направен отвратително и няма как да очакваме, че козметични поправки ще се случат.

"Обектът още не е предаден. Ремонтът не е приключил. Всичко, което е поставено като ремонтирани настилки, предстои да мине под строителен надзор. Всичко ще бъде изпълнено така, както сме декларирали", обясни ръководителят на проекта във фирмата изпълнител Георги Гигов.

По негови думи периодично се отварят участъци за движение на пешеходци, за да се улесни движението, но все още се работи се навсякъде.

Трамваят, който минава през "Граф Игнатиев", трябва да бъде пуснат до средата на ноември, но това не означава, че ремонтът ще е приключил.

"В момента приоритетно се работи в зоната на релсовия път", заяви Георги Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase